Poliklinika Šarac

Bečej 21220, Topolski put 70
Kontakt telefon:
021-6919-194, 063-511-584
Radno vreme:
radnim danom od 13 do 20h
subotom od 8 do 15h

www.poliklinikasarac.rs

Radiotalasna hirurgija

radiotalasna

 

Uklanjanje promena sa kože i sluzokože radiotalasima

Radiotalasi predstavljaju radiohiruršku metodu uklanjanja promena sa kože ili sluzokože.
Prolazak visokofrekfentnih talasa kroz tkivo minimalno oštećuje okolne strukture kože,a u potpunosti deluje na željeno polje.
Tehnika uklanjanja promena sa kože radiotalasima je pogodna za skidanje- mladeža,bradavica,keratoza,fibroma,proširenih kapilara,kondiloma,kao i korekciju ožiljaka.
Radiotalasnom metodom se skidaju promene čija je baza manja od 1 cm u prečniku,osim ako nisu sasvim površne(npr.seboroične keratoze).
Intervencija traje veoma kratko(najčešće nekoliko sekundi),bez ili sa minimalnim krvavljenjem,ne zahteva šivenje i previjanje.Ponekad aplikujemo lokalno antibiotski prašak ili mast.
Za intervenciju se koristi lokalni anestetik-EMLA krema,koja se nanosi na kožu jedan sat pre intervencije ili anestezija najmanjom iglom kada se 2% Lidocain ubrizga direktno u područje gde se nalazi promena. .Zahvaljujući visokofrekfentnim talasima i minimalnom oštećenju kože ne postoji nikakav bol posle intervencije,bez obzira na dubinu promene.Zbog tog razloga pacijent i nema osećaj da je intervencija uradjena.
Nakon tretmana na mestu formira se suva krasta.Proces zarastanja(otpadanja kraste) traje od 3 dana do 2 nedelje u zavisnosti od toga koja promena je tretirana.
Ožiljak nakon intervencije je minimalan.Kada krasta otpadne,na tom polju je narednih mesec dana koža nešto svetlije boje.To je normalan proces zarastanja i tokom vremena će se boja izjednačiti s okolnom kožom.


Partneri

 JugoLab    Uniqa   generali-osiguranje1   Logo New Hospital
Home Radiotalasna hirurgija