Poliklinika Šarac

Bečej 21220, Topolski put 70
Kontakt telefon:
021-6919-194, 063-511-584
Radno vreme:
radnim danom od 13 do 20h
subotom od 8 do 15h

www.poliklinikasarac.rs

Kardiologija

Kardiologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem obolenja srca i krvnih sudova.

Dijagnostičke metode kojim se služi su:

-kardiološki pregled-EKG,TA
-ehokardiografija-ultrazvuk srca
-holter srca-24 časovni monitoring srčanog rada
-holter krvnog pritiska-24 časovni monitoring krvnog pritiska
-ergometrija-test opterećenja srcaKardiološki pregled
Podrazumeva klinički pregled,merenje krvnog pritiska,pulsa,EKG-a,evaluaciju faktora rizika(povišen krvni pritisak,masnoće u krvi,šećerna bolest,pušenje,gojaznost,stres) za bolesti srca i krvnih sudova.

 

EHO srca
Ehokardiografija je ultrazvučni pregled srca koji pruža informacije o kontraktilnosti i očuvanoj funkciji srčanog mišića.Pruža nam procenu o pokretljivosti srčanog mišića,utvrdjivanje stanja i eventualnog oboljenja srčanih zalistaka,procenu srčane snage,dijagnostiku urodjenih ili stečenih srčanih mana,merenje volumena i mišićne mase srca.

 

Holter ritma srca
Podrazumeva praćenje i beleženje(monitoring)srčanog ritma i/ili nepravilnog srčanog rada (lupanje,preskakanje). Nudimo Vam procenu,analizu i preporuke za lečenje i dalje praćenje.
Posedujemo savremene aparate najnovije generacije.

 

Holter krvnog pritiska
Podrazumeva praćenje i beleženje(monitoring)vrednosti krvnog pritiska tokom 24 časa.
Ukoliko imate simptome kao što su bolovi u glavi,zujanje u ušima,vrtoglavica,nesvestica,pritisak u grudima - nudimo Vam dijagnostiku aparatima najnovije generacije kao i preporuke za lečenje i dalje praćenje.

 

Ergometrija-test opterećanja na pokretnoj traci
Pod ovim podrazumevamo procenu očuvanosti snage srčanog mišića i njegove prokrvljenosti.Ukoliko imate simptome u vidu brzog zamaranja pri uobičajenim fizičkim aktivnostima,bolove u grudima pri naporu – ovaj pregled Vam je potreban.

 

Color Doppler krvnih sudova vrata-karotida
To je ultrazvučni pregled krvnih sudova vrata kojim se procenjuje kvalitet i brzina protoka krvi kroz krvne sudove vrata.Procena rizika za eventualna obolenja u smislu slabije prokrvljenosti mozga i eventualnog rizika za moždani udar.Ovim se pregledom odredjuje tip i stepen suženja krvnih sudova vrata.
Ukoliko imate simptome kao što su nesvestica,vrtoglavica,prolazna ili dugotrajna slabost i/ili oduzetost jedne polovine tela,prolazna oduzetost moći govora,prolazna oduzetost mišićne snage ili oslabljenost i gubitak senzorne osetljivosti – treba da obavite ovaj pregled.

 

Color Doppler krvnih sudova ruku i nogu
Podrazumeva procenu protoka krvi kroz krvne sudove ruku i nogu i utvrdjivanje eventualnih suženja.
Ukoliko imate simptome kao što su grčevi i bolovi u listovima podkolenica,oticanje nogu,proširene vene nogu ili promene na koži nogu – treba da obavite ovaj pregled.

Partneri

 JugoLab    Uniqa   generali-osiguranje1   Logo New Hospital